Sunday, 2 June 2013

welcome back ..


Assalamualaikum dan hai semua ..

Intro yang agak bosan dan selalu di dengar , tapi please jawab dulu salam wa . Okay cerita mana hilangnya diriku selama ini . Hilang ke ? dok eh . byk sgt aktiviti sekolah sampai malas nak online dan juga sbb utama iaitu broadband rosak ! perkara utama yg perlu ada untuk bukak internet selain TM .. sbb apa TM ? kalau korang pernah dengar kekecohan yg ada di fb tentang peperangan diantara celcom , maxis , hingga berlarutan ke TM itu lah sebabnya . Kalau korang tak tahu , carilah sendiri benda tu kat fb . Mustahil kalau tkde .

Persoalan kawan-kawan ku yang tercinta , woo tercinta tu jgn main-main , k asal nak berwawa sgt . Sbb panggilan teman-temanku hunie . Cerita dia mcm ni ....

hah ! punyalah lama nak ingat balik , kena selongkar memory otak .. terlupa simpan kat folder mana . Huahaha ! hodoh benor gelaknya . Okay untuk pengetahuan korang , blog ni hanya untuk kaum kerabat , bukannya untuk para sahabat . Sah korang terasakan . rasa menyesal pulak aku buka blog budak ni .. ok relax beb ! jgn nak terasa sgt lah , menyampah pulak kita rasa . serba salah pulak rasanya . Saya ni manja sikit . jadi mcm mana nak ubah panggilan ni . dengan keluarga tercinta dan saudara serta sepupu dan seangkatanya , memang lah budak yg tengah taip ni cakap berhalus dan bila dgn kawan-kawan cakapnya gangster parok .Jadi macam mana nak hilangkan kekusutan yang ada .. Takkan den nak kena buat blogger se lagi . Aik jadi kena translate pada bahasa yang agk kasar ke yg bahasa sopan ... Uik , mmg taklah den nak menyusahkan diri buat banyak blog dan nak translate bagai .

Jadi , kawan kawan ku , bahasa ku akan campur . Ada saya , awak , kau , aku , I dan you . So jangan pelik dan pening . Kalau korang maigrain itu korang punya pasal . Malas nak cara . Pandai-pandailah korang baca coretan ku ni . Dan untuk pembaca yang tak mengenaliku dan tak kukenali , korang mesti fikir yang benda ni perkara yang remeh temeh .. buang masa baca blog budak ni dan pelbagai tanggapan negatif lain . kalau korang rasa blog ni mengarut or what , please tekan pangkah kat mana-mana . Tapi setahu saya dua je tempat pangkahnya . Macam mana boleh jadi dua ? pandai-pandai ah korang kira .

Teman-teman rapat ku yg membaca , jangan korang nak hebohkan blog aku ni . Biar diorg tahu sendiri , jangan nak bawak mulut sangat . I kerat mulut you nanti . So , habis dah cerita nya . The end ..

Coretan ikhlas dariku ,