Sunday, 30 December 2012

Puasnya hang ^_^

Hello guys . Assalamualaikum:)

Jadi , how your life without me ? Okay tersangat lah over . Sorry . Okay nak tahu story wa hari sabtu tu ? Hmm , macam mana nak cerita ni ? Best je . Macam biasa . Terover happy . Sebelum wa terlupa , congratz kat cousin-cousin wa yang tersangat bijak . Hope boleh jadi macam korang . Okay sambung balik , cerita CZ12 memang sedap , bukan sedap untuk dimakan tapi untuk ditengok sahaja . Macam pernah dengar je ayat tu . K tak sia-sia wa tak tidur sebab nak tengok cerita tu punya pasal . Syok-syok tengok ada pula kawan wa hantar text . My Sham dear , awak menganggu konsentrasi saya lah . Tak pelah , layan je . Jackie Chan , cerita awak sangat menarik . Tak puas tengok . Nasib baik tak mimpi berlakon dengan Jackie Chan . Mimpi berlakon dengan Jackie Chan ?? Okay tak mungkin berlaku .

~Sham ! Awak kat ecm jugak !
~Okay , wa ingat dah cancel .

 
Jadi wa tak sempat nak kenalkan Sham dekat my dear cousin . Tapi takpe , dia tengok sekali imbas je cousin wa . Sham sibuk text sebab ada orang nak belanja dia makan kat tc ! Okay fine . Hari lain boleh keluar dengan dia . Habis je cerita CZ12 wa gi solat dgn cousin wa and time tu wa jumpa Sham . Dia nak jumpa jap sebelum gi tc . Takpe , time sekolah nanti boleh jumpa dia . Lepas solat , wa gi makan . Sementara tunggu makanan , my cousin keluar kejap gi beli barang . Sampai hatimu ! Tinggallah wa sorang-sorang . Tapi sebenarnya , wa yang tak nak ikut . Malas ! Sakit kaki lah berjalan dengan dia ni . Hahaha ! Okay , duk sorang tersangat lah bosan . Belek phone , text jap dengan Sham dan dia sangat happy duk berangin kat tc . Fine ! Gua jealous sama lu . Sambil belek phone wa pandang jap kat abang waiter tu . Comel okay . Tapi bukan dia yang hantar makanan . Abang lain yang hantar . Then macam biasa , orang hantar makanan tak kan tak bersyukur pula . Berterima kasih lah sikit kan . Paling tak pun senyum lah sikit . Tak susah pun kan . Then abang tu balas balik senyuman wa . Mestilah kan . Kalau dia tak balas , wa simbah dia dengan air tembikai wa . Sampai hati abang tu . Makanan saya mana bang . Asal makanan cousin wa dulu yang sampai . Okay sabar menanti pesanan makanan ku . Bila makanan wa yang sampai , abang yang sama jugak hantar . Ayak ! Abang past lah kat kawan abang yang sorang lagi tu ! Haha . Jangan tiru perangai ni ! Macam biasa senyum dan berterima kasih . Baru ada sifat hormat . Ala .. macam yang satu lagu ni . ' Senyum ... Tak perlu kata apa-apa '

Okay , lepas tu abang tu lap meja sebelah wa . Wa pandang jelah . Dah tu nak pandang apa lagi . Bosan kut . Nak alih pandangan wa , abang tu pulak pandang sambil senyum . Murah rezeki abang . Suka sangat sedekah senyuman abang kat saya . Apa-apa pun terima kasih lah ye . Then orang yang wa tunggu dah sampai . Siap bershopping dah dia . Okay baru boleh makan . Kalau wa makan dulu , tak ke nama dia kurang di ajar . ^_^ Okay lepas habis makan , ke kedai akak cd .

Alaa .. asal cd the rise of the guardian tu tak terang . Merajuklah gini . Tiap kali wa cari cd mesti tak de cd tu . Akak , saya merajuk dengan akak ni . Haha .. akak tu pulak jenis melayan saya . Okay cousin wa dah ambik satu cd . Dah bayar dah pun . Tunggu wa je . Jenuh belek , wa ambiklah cd Strawberi Cinta . Tu je lah yang wa mampu . Kalau ikutkan hati , wa malas nak beli . Tapi kat dalam kotak cd kat rumah tu dah takde kawan dah . Beli lah satu . Akak yang terlampau baik hati tu kesian kat wa yang selalu gi kedai cd dia tapi tak beli cd . Yelah , takde cerita yang best nak buat macam mana . So dah ambik duit baki tu tiba-tiba ada baki 3 ringgit . Selalunya , akak tu bagi 8 ringgit satu cd . Tak macam customer lain 10 ringgit . Haha . Nak murah beli 3 cd 20 ringgit . Jadi wa pulanglah balik seringgit tu ." Akak bagi saya duit lebih ni akak . Tutup kedai tu nanti ". Haha . Tapi akak tu relax je kata , " ambik lah . Memang bagi kurang seringgit " Nampak tak betapa baiknya akak tu . Kasi muah sikit akak :* . Haha . Wa memang selalu gi kedai cd akak tu . Akak tu pun selalu melayan wa . Kalau ada umi sekali , lingkup kedai tu dengar kitorg ketawa . Orang yang makan kfc kat sebelah pun maybe hairan dengan kitorg yang terlampau over ni . Haha . Itulah , berkawan biar bermillion , musuh biar takde langsung . Betul tak . Okay , sampai disini jelah celoteh wa untuk hari ni . Goodnight and sweet dream kat korang . Bye dan Assalamualaikum ! ^o^

Friday, 28 December 2012

Hang lagi !


Hi guys , Assalamualaikum .

So , tomorrow is the day . Sabtu kan . Mera ! wait for me . Lama tak keluar dengan you . Okay . Wa dah plan aktiviti untuk esok . Nak tahu ? Tunggu esok punya post . Itupun kalau wa tak pengsan keluar esok . Keluar dengan mera , boleh buat wa tak de kaki tau :P Jadi tempat pertama kitorg tuju macam biasa Golden Screen Cinemas  . CZ12 waiting for me . Ada Jackie Chan lah . Jangan takde ticket dah lah . Wa bakor ECM tu nanti . Haha .

Bila cakap pasal Jackie Chan , wa teringatkan arwah ayah wa . Wa dengan arwah ayah wa minat Jackie Chan tau . Semua cerita lawan-lawan , bom-bom , letup-letup wa tengok . Iyelah , nak buat macam mana , selalu berebut tv . Padahal bilik masing-masing ada tv . Pantang nampak wa duk senang , ada je nak berebut dengan wa . Haha . So , apa yang ayah wa tengok , wa pun tengok . Selalu hari isnin pukul 10 mlm tu kan cerita cina . Kalau tak isnin hari jumaat . Jadi bila dah lama-lama tu rasa macam cerita tu serasi dengan wa . Tu nak tengok cerita CZ12 ni . Tak sabarnya ! GSC wait for us ! K .. nak tahu enjoy ke tak wa keluar , esok-esok lah wa cerita ye . Okay bye guys .

Thursday, 27 December 2012

Ready To School :)


Okay guys , wa dah tak sabar nak start sekolah balik . Tak lama dah 2.1.2013 . Rasa macam rindu gila kat cikgu-cikgu dan kawan-kawan wa . Rindu kat ibunda-ibunda wa . Lama tak dengar cikgu membebel . Haha . Rindu kat shebi , mayra , harissa , intan , aina , woona , anis , shamyra dan semua sekali . huhu . rindu gila lah kat lawak bodoh diorang . Hmm .. bila nak start sekolah ni kenalah ada azam yang baru kan . Jadi apa azam korang ? Okay . Azam wa tahun 2013 ni untuk focus pada study . Focus untuk berjaya sebab mula dari form 4 ni lah wa kena target untuk dapat 9 A dlm spm . Jadi , I will try my best for my future . Masa depan wa di tangan wa . Insyaallah , Allah akan permudahkan segala-galanya . Doakan wa okay .

Cerita punya cerita , sabtu ni hari terakhir wa keluar dgn my lovely cousin , Mera . Lepas ni dah jarang-jarang lah keluar nampaknya . Hmm macam biasa ecm is the place . Aktiviti pagi-pagi tgk wayang , jalan-jalan . Lepak kat MBS tgk buku form4 jap dan makan-makan . Excited gila rasa . Maybe ada Shamyra sekali . Wa tak sure . Takut dia gi KL . Apa-apa pun , that all for this post . Nak sekolah nanti , maybe wa dah jarang hantar post . Tapi insyaallah wa akan bahagikan masa untuk korang baca blog wa . OK . Bye Assalamualaikum .