Wednesday, 14 August 2013

Selamat Hari Raya :D

Assalamualaikum semua :)

Thanks sbb tegur blog wa , at least wa tahu apa pendapat korang pasal blog ni :) wa akan cuba ubah untuk keselesaan korang and thanks sbb sudi baca blog tk seberapa ni x) Jadi , mcm mana raya korang tahun ni , hmm susah nk ckp raya tahun ni , 2 tahun raya tnpa ayah wa x) cuba biasakan diri , rindu gila kt dia , hanya mampu berdoa perjalanan dia di sana . Raya yang serba sederhana takde apa yg menarik raya tahun ni , kalau ada pun bersama umi dan si dia .

Nmpk mcm tk terlmbt untuk wa nk ucapkan selamat hari raya kat semua :D Maafkan segala perbuatan wa , apa saja perbuatan wa , keterlanjuran wa , wa mntk maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki :) Mesti meriah raya korangkan , awal2 wa nk ckp duit raya tkde , muka ni mmg selalu bersedia dari awal menjawab pertanyaan korang , biasalah lah tu kalau bulan puasa mesti org akn tnya puasa tak ? , berbuka apa hari ni ? gi terawih ? asal hyper , nmpk sgt tk puasa dah sebagainya :D dan kalau nk dekat raya mestilah org tnye raya kat mana ? berapa duit raya ? nk buat apa dgn duit raya dan sebagainya :) betul tak kawan2 :)

Tu jelah post untuk harini :) Assalamualaikum

Sunday, 2 June 2013

welcome back ..


Assalamualaikum dan hai semua ..

Intro yang agak bosan dan selalu di dengar , tapi please jawab dulu salam wa . Okay cerita mana hilangnya diriku selama ini . Hilang ke ? dok eh . byk sgt aktiviti sekolah sampai malas nak online dan juga sbb utama iaitu broadband rosak ! perkara utama yg perlu ada untuk bukak internet selain TM .. sbb apa TM ? kalau korang pernah dengar kekecohan yg ada di fb tentang peperangan diantara celcom , maxis , hingga berlarutan ke TM itu lah sebabnya . Kalau korang tak tahu , carilah sendiri benda tu kat fb . Mustahil kalau tkde .

Persoalan kawan-kawan ku yang tercinta , woo tercinta tu jgn main-main , k asal nak berwawa sgt . Sbb panggilan teman-temanku hunie . Cerita dia mcm ni ....

hah ! punyalah lama nak ingat balik , kena selongkar memory otak .. terlupa simpan kat folder mana . Huahaha ! hodoh benor gelaknya . Okay untuk pengetahuan korang , blog ni hanya untuk kaum kerabat , bukannya untuk para sahabat . Sah korang terasakan . rasa menyesal pulak aku buka blog budak ni .. ok relax beb ! jgn nak terasa sgt lah , menyampah pulak kita rasa . serba salah pulak rasanya . Saya ni manja sikit . jadi mcm mana nak ubah panggilan ni . dengan keluarga tercinta dan saudara serta sepupu dan seangkatanya , memang lah budak yg tengah taip ni cakap berhalus dan bila dgn kawan-kawan cakapnya gangster parok .Jadi macam mana nak hilangkan kekusutan yang ada .. Takkan den nak kena buat blogger se lagi . Aik jadi kena translate pada bahasa yang agk kasar ke yg bahasa sopan ... Uik , mmg taklah den nak menyusahkan diri buat banyak blog dan nak translate bagai .

Jadi , kawan kawan ku , bahasa ku akan campur . Ada saya , awak , kau , aku , I dan you . So jangan pelik dan pening . Kalau korang maigrain itu korang punya pasal . Malas nak cara . Pandai-pandailah korang baca coretan ku ni . Dan untuk pembaca yang tak mengenaliku dan tak kukenali , korang mesti fikir yang benda ni perkara yang remeh temeh .. buang masa baca blog budak ni dan pelbagai tanggapan negatif lain . kalau korang rasa blog ni mengarut or what , please tekan pangkah kat mana-mana . Tapi setahu saya dua je tempat pangkahnya . Macam mana boleh jadi dua ? pandai-pandai ah korang kira .

Teman-teman rapat ku yg membaca , jangan korang nak hebohkan blog aku ni . Biar diorg tahu sendiri , jangan nak bawak mulut sangat . I kerat mulut you nanti . So , habis dah cerita nya . The end ..

Coretan ikhlas dariku ,


Sunday, 20 January 2013

I will miss you guys :*


Hello guys . How your life ? Okay , wa tersangatlah sedih :( Dah dua best friend wa yang dah tinggalkan wa . Huhu . Sedihnya . Sorang kl sorang vokay . Ok apa-apa pun wa tahu korang boleh berjaya . Aja aja fighting !! Wa doakan supaya korang berjaya dan terus berjaya . Jangan lupakan kawan-kawan yang lain . All the best for both of you . Insyaallah . We can still contact each others . Korang akan berjaya okay . Teruskan usaha jangan kalah pada masalah . Aik  , macam kenal je ayat tu . Haha .. Kalau korang tahu dari mana wa petik ayat tu senyap-senyap jelah :p Korang boleh chat dengan aku kalau korang perlukan bantuan aku . If ada orang buli korang , jangan malu-malu bagitahu Shebi . Jangan bagi tahu aku , sebab aku tak reti belasah orang , nasihat sikit-sikit tu boleh lah . Ada masa kita jumpa lagi . Takde dah orang mintak kulit ayam nanti . Dan Shebi pula ambil alih tugas Intan time rehat . Haha dan untuk intan , sorry tak balas text kau . Dan untuk jawapan text kau tu , insyaallah kalau ada boyfriend mengikut ciri-ciri yang aku nak , nanti aku buat majlis kesyukuran . Haha . Kalau ada calon untuk aku , contactlah aku . Haha ... Dan kau jugak Intan , harap kau jumpa boyfriend handsome + berganda-ganda handsome dari Idrus ( kalau tak silap akulah ) kat kl nanti . Okay . Haha . Ooo , dan untuk rujukan kau . Manalah tahu kalau kau terlebih rajin nak tolong jadi pencari jodoh aku ni kan . Haha , so ciri-cirinya , pakai cermin mata , babyfaces , putih dan ada lesung pipit . tu jelah kut . Aku nak lesung pipit tau , bukan lesung batu . Karang kau bagi aku muka ada lesung batu pulak . Haha .
Habis cerita pasal intan , dan untuk si gadis melayu terakhir pulak , woona , gonna miss you too ... 
Takde kata-kata terakhir dah kut . Sebab aku pun pening jugak ni . Tak tahu nak cerita apa dah . But don't worry , nanti ada masa aku jumpa kau kat cc dekat kau selalu gi ngn Shebi . Okay ! Dan tu jelah kut post untuk hari ni . Apa-apa pun , goodluck for you guys . :* :* :* :*

Wednesday, 9 January 2013

I'm back

 
assalamualaikum semua . Ya allah , tahun ni lah tahun yang paling mencabar bagi wa . Banyak sangat dugaan wa tahun ni . Haritu wa sampai satu tahap tu , wa nangis sorang - sorang . Wa tak tahu kenapa dengan wa . Apa dah jadi dengan azam wa 2013 ni .

Okay . First day of school , dah tambah satu lagi angka umur walaupun belum 16 tahun lagi . Tapi tu lah hakikatnya . Wa rasa tahun ni yang paling stress sbb wa dapat sains tulen . OMG!! Dan ckg kata tak boleh main tukar-tukar kelas . Tahu tak apa perasan wa masa tu . Hancur berderai , patah beribu-ribu hati ku . Sabar jelah . Tapi , disebabkan perkara ni perkara yang penting . Wa akan cari jugak jalan keluar masalah wa ni . Nak tahu cerita penuh , wa akan sambung ke satu lagi blog wa .