Monday, 26 November 2012

Kenangan Terindah

 
Hai , Assalamualaikum .

Wawa dah tak ada idea nak tulis apa . Jadi kalau wa agak merapu jangan marahkan wa ok . :) Kalau wa ingatkan balik pengalaman manis wa dengan kawan - kawan , wa rasa wa dah start rindukan diorg . Okay cerita dia macam ni . Wa dengan kawan - kawan wa pergi MegaMall . Happylah kan hang dengan kawan - kawan . Then , kitorg pergi singgah dekat satu kedai beg . Kedai beg tu betul - betul depan lif . Wa dengan kawan - kawan wa sebenarnya nak turun gi makan . Sambil tunggu lif tu kitorg masuklah kejap kat kadai beg tu . Humaira or mayra , kawan wa paling comel ni di arahkan untuk tunggu depan lif . Lagipun dia tak minat sangat handbag , purse or whatever . Sambil dia tunggu depan lif tu , wa rasa dia berangan kut . Sebab wa pun bukan tengok sangat beg - beg kat kedai tu . Tengok je mayra termenung pandang lif . Bila wa sedar lif tu nak tertutup wa jerit kat maira suruh dia tahan lif tu . Then , wa panggil kawan - kawan wa yang ada kat dalam kedai . Guess what ! Mayra duk depan lif selamba badak dia tu tahan pintu lif macam tahan teksi yang nak tertutup tu . TAHAN LIF ok bukan tahan teksi masa tu . Mayra tak tekan butang or pegang pintu lif tu pun . Cara dia tahan lif macam tahan angin . No use dia buat macam tu lagipun lif tu tak ada orang . Bila lif tu dah tutup mulalah dia guna tangan dia tu lepas geram kan pintu lif yang dah tutup . Boleh tak korang bayangkan macam mana . Untuk apa butang lif tu direka kalau bukan untuk buka lif tu dari tertutup . Clumsy gila mayra time tu .  Nampak sangat comel .


Then kitorg tunggu sama-sama second lif . Takut mayra buat blur dia lagi sekali . Memang semua kawan wa yang lain tersengih lihat tindakan spontan mayra . Boleh dia tahan lif macam tahan angin . Sumpah wa gelak gila kat mayra . Kesian gila dia . Yang paling wa tak tahan bila dia tahan lif macam dia tahan teksi . Kalau boleh wa tunjuk tangan mayra time tu dah lama wa tunjuk . Tengah duk borak - borak depan lif , selamba badak budak sekolah lain masuk . Kalau tak silap wa 2 orang lelaki . Wa tak perasan sebenarnya ada orang dalam lif tu . Nak tertutup lif tu baru wa tekan butang lif . Then , muncullah 2 hamba Allah yang ada dalam lif tu . Wa nak masuk tp kawan - kawan wa yang lain semua masuk balik dalam kedai beg tu tinggalkan wa . Dengan malunya , wa suruh 2 orang budak lelaki tu turun dulu . Lagipun buat apa nak takut diorang berdua padahal kami berenam . Nak kata tak muat mustahil . K lah tu je nak berkongsi dengan korang semua . Kesian kat keypad ni dari tadi tak berhenti gunakan dia . That all . Bye , Assalamualaikum semua ^o^

No comments:

Post a Comment