Monday, 26 November 2012

My lovely cousin mera :**


Hi . Me again . Jangan bosan lah . Keypad ni yang suruh wa tulis lagi . Erk ? Okay sambung . Ameera . Hmm.. Apa nak cerita pasal budak ni . Okay dia ni baik , memahami , lovely , cantik , comel  dan semua benda yang baik - baik lah . Tapi yang wa nak tahu sangat mera ni pandai masak tak ? Haha .. Gurau je . Wa pun tak tahu . Tapi kitorg pernah berperang kat dapur buat apam polka dot . Nak tahu jadi ke tak , jangan tanya . Biar kitorg je yang tahu . Hehe :) Yang pasti apam tu boleh di makan dan tak keracunan pun . Haha . dengar bunyi macam teruk je kan . Biasalah , percubaan kitorg yang pertama . Tapi serius sedap . Kitorg buat , kitorg puji . Ala takpe lah kalau bukan kitorg puji sape lagi kan . 


Okay cakap pasal mera , dia ni selalu kena buli . Kesian sangat . Sebab mera ni macam lemah lembut je . Kalau dengar suara dia macam bukan suara budak matang . Tapi kalau dia start nyanyi , 5  hari 5 malam terngigau - ngigau . Bukan perli ok tapi suara dia mmg sedap . Tapi sedap dia bukan sedap untuk dimakan k . Sedap untuk didengar sahaje . Trust me ! :) Kelemahan mera ni dia tak mudah melawan . Kalau orang kutuk dia , dia senyap dan lari masuk toilet . Banyak - banyak tempat kat sekolah dia , situ jgk nak nangis . Maybe ada privasi . :/ 


Ok disebabkan tu , mera selalu berkongsi cerita dekat wa . Serius kalau korang tengok kitorg , mmg korang terfikir yang kitorg ni kembar . Mana - mana mesti bersama macam belangkas . Tapi wa kesian dengan mera , disebabkan kelemahan diri dia tu orang senang buli and pangkah dia . Macam - macam budaya sekarang . ' Pangkah ' apa tu . Pilihan raya ke ?  Tapi , walaupun dia keseorangan , wa akan teman dia dan dengar semua masalah dia . PLEASE !! Jangan buli dia ! Dia pun nak hidup tenang juga . Selagi dia tak kacau korang , korang jangan memandai nak kacau dia . Tak lengkap ke hidup korang kalau tak buli dia . Janganlah macam ni -.- Wa tahulah yang mera tu cantik , lembut , dan tak berpura - pura macam korang tapi tak perlu dengki sampai macam tu . Korang bodoh kalau korang buli dia :( . Korang buli mera untuk menutup kelemahan diri korang sendiri . Secara tak langsung korang tak menafikan yang mera lebih baik dari diri korang . Sebab itu korang buli dia kan . Okay . Tu je yang wa nak ceritakan . Sorry kalau wa buat korang terasa . Seriusly . Wa minta maaf sangat . Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment