Sunday, 23 December 2012

LOL ! :)


Hari ni , hari yang sangat memenatkan bagi wa . Hari ni ada kenduri menyambut menantu . Jadi mestilah ramai orang . First - first keluar kereta , wa senyum sepanjang wa jalan . Sekali tengok ,' wah ayunya budak ni berbaju kurung warna purple , senyum je ' :P haha .. Itulah padahnya , tidur pukul 5 setengah pagi dan bangun pukul 9 . Haha .. Okay , sepanjang umi bawak kereta , wa sambung balik tidur . Habis tudung dan mekap I . Dah sampai tu , wa top-up balik make-up dan bela balik tudung yang terlebih kedepan . Nasib baik wa sedar sebelum masuk lorang , sebab umi parking betul - betul depan catering cuci pinggan . Sempatlah bela apa - apa yang patut . Jadi korang tahu tak perasaan wa ketika tu . Dah happy dapat tidur sekejap , wa jadi sewel . Tu yang senyum je memanjang tu . 

Makan - makan , borak - borak , umi pulak buat lawak . Tengah - tengah borak dengan sedara , umi cuit bahu wa . Umi kata ada Justin Bieber tangkap gambar dengan pengantin . Wa dengan muka yang masih control senyum toleh jap kat arah pengantin . Tengoklah Justin Bieber yang umi tunjuk tu . 

Wa bisik kat umi , " Justin Bieber apa , muka duk hitam . "

Umi kata , " awat , dok hensem ka . Tak tengok ke rambut tu ala - ala Justin Bieber "

Terburai isi perut wa gelakkan Justin Bieber cap Malaysia tu . Hahaha .Umi , umi . Muka diorang memang lain gila okay . Tak sama langsung ! Rambut justin bieber pun lain ! Tak tau tang mana umi tengok dia macam Justin Bieber . Haha lawak , lawak .

Berapa minit selepas tu ,

Umi bisik lagi kat wa .

" Lah , diorang ni jemput dafi sekali ke ? "

Wa pun tengoklah dafi tu . Pergh , kulit putih , adalah gaya dafi sikit . Hidung pun ada gaya . Cuma budak tu takde lesung pipit je . Haha . Ok laki yang ni boleh diterima . Tapi , kalau Justin Bieber tu , wa reject awal-awal .

Berapa minit selepas kejadian tu ,

Umi cuit wa suruh pandang kat luar rumah .

Awal-awal wa dah jawab " aik umi , siapa yang anak dara sekarang ni . Sape pulak yang umi jumpa ? Aaron Aziz pulak ke ? Ataupun Lee Min Ho . Muka ala-ala Shah Rukh Khan takde ke umi . Haha ! habis semua artis favourite umi , wa sebut . Haha . Rupanya umi nak tunjuk budak laki ni ha .. Umur dalam 3 ke 4 tahun .

" Kesian budak tu . Mesti takde saiz seluar kan . Mak dia bagi saiz dewasa . Kalau budak tinggi tu paras lutut je . Ish3 !"

Lepas umi , ish3 tu , budak tu terus jatuh kat simen . Nasib baik tak nangis . Umi dengan wa yang masih pandang kat budak kecik tu , terus gelak .

" Ha sudah umi . Macam tau - tau je umi mengata dia . Terus budak tu jatuh "

Ayat cover umi

" Ala , kalau nak jatuh , jatuh jugak . Haha !"

Nampak tak betapa happy good luckynya kitorang . Haha , sumpah lawak .
Sebenarnya , umi jadi gitu sebab teringin nak join fear factor tengok Aaron Aziz . Haha . Okay lah tu je untuk post wa hari ni . Bye , Assalamualaikum !

No comments:

Post a Comment