Tuesday, 4 December 2012

mY nAuGHTY lITtLe cAT ..

Assalamualaikum semua .

Ya Allah , pening wa dengan kerenah kucing - kucing wa . Tak makan saman betullah dua ekor tu . Apa yang best sangat makan anak cicak tu . Banyak - banyak binatang dalam dunia ni asal lah diorg main cicak . -.- Okay , kalau tak cicak , LIPAS !! .. Tolong jauhkan binatang tu dari wa okay ! . Cukuplah wa dulu dah terpegang EKOR ANK CICAK . EWWW!! Ya Allah ! Boleh tak korang bayang kan muka wa time tu . Sebelum wa terpegang ekor ank cicak tu , wa tak terfikir pun yang tu ekor binatang tu ! Itupun lepas wa terpandang kat atas lantai ank cicak tkde ekor . Barulah wa terfikir yang tu ekor cicak . Ya Allah , sumpah ! wa geli sgt - sgt binatang tu !

Hari tu , wa pergi Jawhari Medical Centre , klinik kucing ^o^ . First time wa pergi dulu memang wa tak sangka klinik kucing ni macam hotel 5 star . Bukan apa , klinik untuk orang pun tak secantik tu . Dengan aircond nya . Memang class lah . Wa rasa kan , klinik orang still lagi pakai kipas dinding . Kerusi pun , kerusi plastik kan . Memang doktor - doktor veterina ni memerlukan kos yang banyak . Okay cakap pasal kerusi , kerusi kat klinik tu kerusi jati okay .  Then bila wa terfikir balik , no wonder lah diorg ni mampu . Sekali hntr kucing sritt , kad credit bunyi . Kalau wa punya klinik tu alamatnya memang jadi Mr Crab lah jawabnya . money , money , money ! Cuba korang bayang kan , sekor kucing kadang - kadang hampir mencecah seratus lebih . Baru kucing , tak masuk lagi dengan pasir berak dia , makanan dia dan macam - macam lagi lah . Hari tu kucing wa kena penyakit kulat@fungus . Hmm sritt ... card credit ! $.$ . Nak beli ubat dia memang perlukan duit kan . Mm duit lagi .ok boleh tak korang bayangkan kalau sorang pelangan dah 200 rggt . Kalau 20 pelangan ? Tak ke lumayan . Belum masuk lagi hari jumaat , sabtu , ahad . Mm ... jawabnya , memang sritt .. card credit . Beratur tunggu turn lagi . Hmm .. sape cakap ramai yang tak suka kucing . Korang ingat kucing - kucing yang customer hantar tu kucing bulu - bulu kembang je ke ? Tkdelah . kucing kampung pun ada tau . :)

Eh .. kalau cakap pasal kucing je kat blog wa ni , Alamatnya , memang 7 hari 7 malam tak habis . lgpun wa ni memang suka kucing . Wa pun rasa nak cari laki minat kucing . Senang hidup . Orang yang minat dan jaga kucing ni penyayang tau ! Ok lah tu je celoteh wa untuk My Naughty Little Cat . Untuk gambar kucing wa , nnt wa upload kan untuk korang . Bye , Assalamualaikum . Take care and smile always dear :*





No comments:

Post a Comment